Manchester

2011.07.24. 20:12

A hétvégén Manchesterbe utaztam. A vonaton a legtöbb ülésen volt egy cédula, amin szerepelt a honnan hová. A helyjegyért, nem kellet külön fizetni, de a jegy azért elég csípős volt. Útközben nagyon rendesen tájékoztattak bennünket, ha történt valami rendkívüli eset. (azért állunk 1 percet, mert valaki ép átkel a sínen előttünk, stb.) Mint a repülőn jöttek egy kocsival és lehetett  inni- és enni valót venni, majd összegyűjtötték a szemetet.

A következő kép a főkönyvtárt ábrázolja, ami éppen felújítás alatt volt. Viszont egy elég látványos peugeot reklámnak adott helyet. Ezt a típusú régi doubledeckert, már nem használják a közösségi közlekedésben és egyáltalán nem jellemző ez a színhasználat sem. A vonalszám és irányjelző tábláján a következő felirat szerepelt: "wedding party"

A science múzeumban időztünk még sokat, ahol repülőgépeket, gőzgépeket, vonatokat, textil ipari gépeket és egyéb érdekes dolgokat láttunk. Ez a múzeum is ingyenes volt, talán 4 vagy öt hatalmas épületből állt. Több plakáton jelezték, hogy örülnének egy kis támogatásnak. 

Amúgy Manchester egy Angliai Ipari nagyváros (2 millió lakosú agglomerációval) Sok új épületet láttam, kiemelném a Hilton tornyot, mely nagyon emblematikus a magasságával. Vannak villamos vonalak és a járat vonalával megegyező színűre vannak festve a szerelvények. Voltak hangulatos részei a városnak, de egyenlőre Edinburgh jobban tetszik. (Teljesen a véletlenek köszönhető, hogy most itt "nyaralok". Semmit sem tudtam a helyről, de így utólag nagyon jó választásnak tűnik.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://orkney.blog.hu/api/trackback/id/tr913094426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kellecsa 2011.07.24. 21:53:05

Kriszti szerint:
" bármelyik Angol város jó választásnak tünne"
A

kellecsa 2011.07.24. 21:57:39

40 évvel ezelőtt, amikor Svédországban utaztam a vonaton (mintha repülőgépen lettünk volna), teljesen megzavart a tisztaság, a kényelem, a kalauz, a külön csomagtárlószekrények, és a "gardróbé" - ahova fogassal kellett volna tenni a nemlétező zakómat.
A

A country full of aliens · http://angliavagyamitakartok.blog.hu/ 2011.08.02. 19:28:34

Manchester jó hely, igazi egyetemváros, szóval hétvégenként beindul az orulet.:)
Én Cholton-cum-hardy negyedében lakom, ami egy tipikus kertvárosi rész.
Nekem a science múzeum inkább úgy tunt, hogy a gyerekeknek való, de a planetáriumi eloadás az tetszett. Mutattak egy képet Gagarinról, majd kérdezték a kozonséget, hogy ki lehet ez a figura? Mivel fogalmuk nem volt, így kénytelen voltam segíteni, szerintem az akcentusom révén tuti orosznak néztek.:)
süti beállítások módosítása