fringe

2011.08.14. 13:03

Az Edinburgh-i fesztivál, mely minden év augusztusában kerül megrendezésre. Rengeteg más fesztivált is rendeznek folyamatosan év közben, de erre a legbüszkébbek. Több, mint 1 millió látogatót várnak ebben a 4 hétben 2600-at is meghaladó programlehetőséggel. Azóta már több színdarabot is megnéztem. Főleg a helyi színművészeti egyetemre járok, ahol kb 6 helyszínen óránkénti váltásban mennek a darabok. A színészek ott várnak velünk a folyóson és csak pár perccel előttünk mennek be felkészülni. Illetve, mikor éppen nincs műsoruk az utcán vannak és megpróbálnak néző közönséget toborozni. Jelmezben kis ízelítőket adnak a műsorukból, illetve megszólítanak, szórólapot adnak, elmondják, hogy milyen a darabuk. Szóval nagyon közvetlen az egész. Nemcsak színdarabok vannak, hanem zenészek, bábműsorok, bűvészek, zsonglőrök... Minden, amit csak el tudtok képzelni. Hatalmas tömeg van az utcákon. Tegnap valaki kereset valamit és sorra szólította meg az embereket, hogy Edinborghi-e? És senki sem volt helyi. A programokat is nemzetközi társulatok szolgáltatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://orkney.blog.hu/api/trackback/id/tr83152407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kellevir 2011.08.27. 00:13:05

A társulatok minden lehetséges módszerrel próbálják felhívni magukra a figyelmet és ezzel közönséget toborozni. Földön fekszenek, a legextrémebb jelmezben járkálnak. Ennyi feltűnő színes személyiséget még sosem láttam egy helyen.
süti beállítások módosítása