golf

2011.06.19. 19:30

A parkban ahol gyakran átkelek nyilvános ingyenes golfpályát alakítottak ki. Rendszeresen napi szinten gondozzák is. Az egyik charity boltban láttam golfütőket kb buszjegy árban. (Elég sok ilyen használt dolgokat árusító jótékonysági bolt van. Az eladók gyakran önkéntesek és ingyen kapják a megunt dolgokat.)  Lehet hogy veszek egy ütőt és kipróbálom a golfot. A problémám  az, hogy semmit sem tudok róla. A kis sráctól csak annyit tudtam meg, hogy nagyon egyszerű játék. Mit jelentenek a számok az ütőkön? Szóval én csak 1 ütőt szeretnék és fogalmam sincs milyet kellene vennem.

A bejegyzés trackback címe:

https://orkney.blog.hu/api/trackback/id/tr462998150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kellecsa 2011.06.21. 23:34:36

Az úgynevezett "vasütők" számozva vannak. Minnél nagyobbak a számok, annál nagyobb szögben (pl max60 fok) tér el a függőlegestől a labdával találkozó rész.
Ezzel magasra "kanalazva lehet ütni.
Ahogy csökken ez a szám, ügy csökken a szöge kb 25 fokig. Tehát a versenyen használható 10-14 ütő közül mindig a terepviszonyoknak megfelelőt érdemes választani, úgy 60-150 méter között lehet vele ütni.
Talán egy közepes dölésű "univerzélis" számú lehet a 6 vagy 7
Profik 200 méterre is elütik, ha messzebre kell, akkor speciális, hatalmas tömegű ütőt használnak, ill a teljesen függőleges felületűt a másik véglethez, amikor közelről csak begurítják a labdát (5-15 méteres távolságra.
Többet és az alapok elsajátítását (nem szöveggel, hanem pár perces demonstrációkkal : ) megtalálsz a köv honlapon:
Golfalapok I - IX rész!
webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:KEOBHoJIsz4J:www.golfandprime.hu/index.php%3Foption%3Dcom_content%26view%3Darticle%26id%3D1081%26Itemid%3D30+melyik+golf%C3%BCt%C5%91t&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=firefox-a&source=www.google.hu
A

kellevir 2011.06.23. 12:30:21

köszönöm!
Épp az egyik boltban nézegettem az ütőket. Elment mellettem egy középkorú úr. Felfigyelt egy ütőre. Kb 1 percig méregette, minden szögből megvizsgálta, majd visszarakta. Rám nézett és azt mondta, hogy ezt vigyem el. Majd elment. Még nem volt időm utána nézni az ütőknek. Ez volt a legnehezebb és tényleg rendesnek nézett ki. Szóval megvettem az első ütőt. Azóta megnéztem és jó választásnak tűnik. Közelre lehet vele ütni.
süti beállítások módosítása