iskola, időjárás

2011.06.27. 21:05

J. K. Rowling a Harry Potter könyvek szerzője Edinburgban fejezte be első kötetét a sulinkhoz közeli kávézóban. A kép az iskola főépületéről készült. Nem ismerem kellő mélységig a történetet, de állítólag a helyszínből több ihletet is merített. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amúgy szerdán lesz az utolsó tanítási nap. Rendhagyó módon délben véget ér a tanítás és az iskola összes tanulója, tanárok és szülök közös piknikezésen vesznek részt a közeli hatalmas parkban. Feltéve ha megfelelő lesz az idő. Egyébként nem is esik mindig, állítólag kevesebbet, mint Angliában. Vannak teljesen száraz napok, néha még a felhők mögül is előbukkan a nap. De ha esik, akkor 1 napig. Az előrejelzés nem túl megbízható csak pár órával előre tudnak biztosat mondani. Mindenesetre tényleg kedvelt téma az időjárás. Ami viszont érdekes, hogy mivel északra vagyok későn megy le a nap. Kb éjfél és hajnali 3-4 között van csak sötét, egyébként világos. Apartmanomon tetőablakok lettek kialakítva, melyek állandó világítást biztosítanak. Jobban szeretek ugyan sötétben aludni, de a fáradtság miatt nincs ezzel különösebb problémám. Hálózsákban alszom, de ha az anyuka hidegnek ítéli az időt általában nagy esők után bekapcsolja a fűtést.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://orkney.blog.hu/api/trackback/id/tr243019992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kellevir 2011.06.29. 22:24:01

A piknik kisebb lélegzetvételű volt, mint gondoltam és számomra nagyobb feladat. Fakultatív jellege miatt kb 150 fő vett részt rajta, de a hatalmas park területén kisebb klikkekbe tömörülve szétoszlott a dolog. Gyerekek még a suliban átöltöztek és a lelkemre lett kötve, hogy az egyenruhák elég drágák, úgyhogy vigyázzak rájuk. Amellett, hogy persze mindent én cipeltem a gyerekek is állandóan 3 felé szaladtak és közölték, hogy ne kövesem őket. Sikerült épségben haza érnünk.
süti beállítások módosítása