önkiszolgáló

2011.07.03. 19:15

Meglepő módon a kertekbe bárki szabadon bejárhat, ha dolga van ott. A kerti kapuk gyakran tárva nyitva vannak, de sosincsenek bezárva. A postás a bejárati ajtón dobja be a leveleket, a tejet is a küszöbre rakják. Küldeményekkel is közvetlenül az ajtón kopogtatnak. De a mindenféle szórólapos emberek és ügynökök is bejönnek a kertbe, ahol egyébként kerékpárok és egyéb privát tárgyak szabadon kószálnak. A kukáért nem jönnek be azt ki kell rakni, erről majd egy másik bejegyzés készül. Ma csengettek és a heti nagy bevásárlást hozták házhoz. Eléggé meglepődtem, ugyanis nem számítottam rá. Fel sem merült bennem, hogy itt ez a mindennapi gyakorlat.

Az egyik nagy élelmiszer áruház ajtaján belépve közvetlenül a vásárló térben találhatjuk magunkat. Nincs biztonsági őr és akár ki is sétálhatnánk az árukkal. A pénztárak kb 30 méterre az ajtótól találhatóak és fizetés után szintén a vásárlótéren jövünk keresztül. Elég különös. De ha már itt tartunk, rengeteg előre elkészített dobozos ételt lehet kapni. Nálunk általában főz az anyuka, de azért ilyesmi is előfordul. Valamelyik vidéki tescoban nálunk is nyílnak önkiszolgáló kasszák. Itt elégé elterjedtek.

A bejegyzés trackback címe:

https://orkney.blog.hu/api/trackback/id/tr673035427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kellevir 2011.07.05. 16:59:17

A lehúzott termékeket a zacskóba kell helyezni, ami egy mérlegen található. Ha valamit el veszel onnan hibát jelez és megáll a program. Szükséges odahívni egy eladót, aki a kártyájával feloldja a dolgot.
süti beállítások módosítása